Werkwijze en tarieven

Kinderwensconsulent
Als kinderwensconsulent ben ik gespecialiseerd in alle mogelijke thema’s rondom zwangerschap en ouderschap en ga ik met jou in gesprek door middel van begeleiding. De gesprekken vinden bij mij thuis plaats. Begeleiding is een kortdurende vorm van ondersteuning door gesprekken en zeker geen therapie. Bij de vorm van begeleiding die ik bied heb je de ruimte om jouw verhaal te vertellen en zelf op zoek te gaan naar een manier die jou verder helpt. Je wordt aangemoedigd en gesteund om te kijken wat je zelf nodig hebt om weer de rust en balans in je leven terug te vinden. Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat ik er vanuit ga dat jij zelf de kracht in je hebt om te veranderen wat je belemmert. Je hebt dus zelf de regie, want als je zelf de verandering maakt zal dat het grootste effect hebben. Graag help ik je hierbij.

Partnerrelatiegesprekken
Wanneer je als stel worstelt met problemen, biedt relatietherapie vaak een oplossing en ben je bij Praktijk Rijk aan het juiste adres.
Voel je je wel eens in de steek gelaten terwijl je partner zich van geen kwaad bewust is? Reageer je soms overdreven fel op iets wat je partner doet of zegt? Neem je afstand om ruzies te vermijden en hoop je stilletjes dat het dan over gaat? Herken je je in 1 van deze vragen, dan zijn partnerrelatiegesprekken iets voor jullie. Deze (kortdurende) begeleiding is bedoeld voor koppels die hun relatie willen verdiepen en sterker willen maken. Tijdens de gesprekken gaan we met elkaar in gesprek en leren jullie:
– Liefde beter te begrijpen.
– Je eigen emotionele reacties en behoeften en die van je partner te begrijpen.
– Negatieve interacties/ patronen die pijn en afstand creëren te herkennen en te beheersen.
– Positieve momenten benoemen zodat een veilige verbinding ontstaat. Want hoe sterker je verbonden bent, des te meer je jezelf kunt zijn.

Intakegesprek
Voor mijn begeleiding heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Je kunt je aanmelden via deze site (contact en aanmelden) en dan bel ik je zo snel mogelijk voor het inplannen van een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek proberen we de situatie in kaart te brengen en de hulpvraag of -vragen zo helder mogelijk te krijgen. Omdat ik mijzelf kan voorstellen dat het een grote stap is om hulp te zoeken én daar in te investeren hou ik de kosten voor de intake bewust laag. Voor deze vertrouwelijke gesprekken is het essentieel dat er een ‘klik’ is, mocht die er niet zijn dan is het belangrijk om daar eerlijk over te zijn. Daarnaast is het ook heel belangrijk om jouw/ jullie wens en mijn mogelijkheden op elkaar af te stemmen, zodat er geen foute, onhaalbare, verwachtingen worden gecreëerd. Als ik denk dat jij meer nodig hebt, bijvoorbeeld in de vorm van therapie, dan zal ik dat eerlijk aangeven.

Vergoeding
Helaas wordt mijn begeleiding (nog) niet vergoed vanuit de zorgverzekering. Het is wel mogelijk dat de begeleiding vanuit je werkgever wordt vergoed. Organisaties zien steeds vaker het belang van vitale medewerkers in. Daarmee is de kans groot dat er in je CAO is vastgesteld dat er een jaarlijks budget wordt gereserveerd voor persoonlijke ontwikkeling. Na overleg met je werkgever kun je dit vrij besteden aan een kinderwensconsulent.

Tarieven
Ik ben niet in het bezit van een pinapparaat, graag contant voldoen aan het begin van het gesprek.

Intakegesprek individueel 60 minuten € 30
Vervolggesprek individueel 45 minuten € 65
Intakegesprek koppels 90 minuten € 40
Vervolgegesprek koppels 90 minuten€ 95


Ik heb mijzelf geregistreerd bij de Landelijke vereniging POH-GGZ Lidmaatschapsnummer: 1796

KvK nummer: 74738836