Werkwijze en tarieven


Intakegesprek
Voor mijn begeleiding heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Je kunt je aanmelden via deze site (contact en aanmelden) en dan neem ik binnen 24 uur (per email) contact met je op voor het inplannen van een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek proberen we de situatie in kaart te brengen en de hulpvraag of -vragen zo helder mogelijk te krijgen. Omdat ik mijzelf kan voorstellen dat het een grote stap is om hulp te zoeken én daar in te investeren hou ik de kosten voor de intake bewust lager. Voor deze vertrouwelijke gesprekken is het essentieel dat er een ‘klik’ is, mocht die er niet zijn dan is het belangrijk om daar eerlijk over te zijn. Daarnaast is het ook heel belangrijk om jouw/ jullie wens en mijn mogelijkheden op elkaar af te stemmen, zodat er geen foute, onhaalbare, verwachtingen worden gecreëerd. Als ik denk dat jij meer nodig hebt of ik een andere behandeling passender vindt dan zal ik dat eerlijk aangeven.

Vergoeding
Deze therapie wordt sinds 2013 niet meer vergoed door de zorgverzekering. Het valt niet onder de Eerstelijns Psychologische Zorg. De kosten zijn dus voor eigen rekening. Je kunt de sessies zien als een waardevolle investering in jezelf, je relatie of je gezin. Het voordeel is dat je eigen risico niet wordt aangesproken en je na een paar gesprekken vaak al geholpen bent. Organisaties zien gelukkig wel steeds vaker het belang van vitale medewerkers in. Daarmee is de kans groot dat er in je CAO is vastgesteld dat er een jaarlijks budget wordt gereserveerd voor persoonlijke ontwikkeling. Na overleg met je werkgever kun je dit vrij besteden aan een kinderwensconsulent of relatietherapeut. Aan het einde van iedere sessie vindt verrekening plaats. Dit kan contant of met de pinpas. De factuur wordt binnen een week per mail nagestuurd.

Tarieven per 1 januari 2023

Alleen (Relatietherapie/ Kinderwens/ EMDR)Intake60 min€ 50
Vervolg45-60 min € 80
Samen (Relatietherapie/ Kinderwens)Intake60 min€ 70
Vervolg60-90 min€ 120

Tarieven voor gesprekken via Teams / Telefoon

Alleen (Relatietherapie/ Kinderwens)Intake60 min€ 50
Vervolg45-60 min € 70
Samen (Relatietherapie/ Kinderwens)Intake60 min€ 60
Vervolg60-90 min€ 100
Telefonisch consultper 15 min€ 15

Annuleren afspraak: Mijn unieke aanpak kan enkel efficiënt werken, indien gemaakte afspraken nageleefd worden. Ik vraag je daarom dan ook beleefd om mij minstens 24u op voorhand een bericht te sturen indien je de afspraak niet zal kunnen nakomen. Indien je later dan 24u vooraf annuleert kan het helaas zo zijn dat ik de kosten in rekening moet brengen.

KvK nummer Praktijk Rijk: 74738836