Werkwijze en tarieven


Voor mijn begeleiding heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Je kunt je aanmelden via deze pagina (aanmelden) en dan neem ik binnen 2 dagen (per email) contact met je op voor het inplannen van het eerste gesprek. Let op de gesprekken vinden altijd online plaats, het is belangrijk dat je een goede internetverbinding hebt om de gesprekken te kunnen volgen. Tijdens het gesprek proberen we meteen de situatie in kaart te brengen en de hulpvraag of -vragen zo helder mogelijk te krijgen. Een eerste gesprek is dan ook meteen het eerste consult waarin ik meteen al mee zal denken en ik jou/jullie ook zal voorzien van advies. Ik wil mijn klanten zo goed mogelijk helpen en daarom kan het zo zijn dat de gesprekken weleens wat uitlopen qua tijd, belangrijk om daar rekening mee te houden.
Voor deze vertrouwelijke gesprekken is het essentieel dat er een ‘klik’ is, mocht die er niet zijn dan is het belangrijk om daar meteen eerlijk over te zijn. Daarnaast is het ook heel belangrijk om jouw/ jullie wens en mijn mogelijkheden op elkaar af te stemmen, zodat er geen foute, onhaalbare, verwachtingen worden gecreëerd. Als ik denk dat jij meer nodig hebt of ik een andere behandeling passender vindt dan zal ik dat eerlijk aangeven.

Vergoeding
Deze therapie wordt sinds 2013 niet meer vergoed door de zorgverzekering. Het valt niet onder de Eerstelijns Psychologische Zorg. De kosten zijn dus voor eigen rekening. Je kunt de sessies zien als een waardevolle investering in jezelf, je relatie of je gezin. Het voordeel is dat je eigen risico niet wordt aangesproken en je na een paar gesprekken vaak al geholpen bent waardoor je goedkoper uit bent dan bij vergoede zorg. Organisaties zien gelukkig wel steeds vaker het belang van vitale medewerkers in. Daarmee is de kans groot dat er in je CAO is vastgesteld dat er een jaarlijks budget wordt gereserveerd voor persoonlijke ontwikkeling. Na overleg met je werkgever kun je dit vrij besteden aan kinderwenstherapie, EMDR of aan relatietherapie. Aan het einde van iedere sessie vindt verrekening plaats. Je krijgt de factuur op de mail met een betaalverzoek waarin je wordt verzocht om binnen 10 dagen de rekening te voldoen. Deze factuur kun je niet indienen bij de zorgverzekeraar, vaak wel bij je werkgever.

Tarieven per 1 januari 2024

Individueel (Relatietherapie/ Kinderwens/ EMDR)60 min€ 90
Samen (Relatietherapie/ Kinderwens)75 min€ 130

Tarieven voor gesprekken via Teams

Individueel (Relatietherapie/ Kinderwens)60 min€ 70
Samen (Relatietherapie/ Kinderwens)75 min€ 100
Telefonisch consultper 15 min€ 20

Annuleren afspraak: Mijn unieke aanpak kan enkel efficiënt werken, indien gemaakte afspraken nageleefd worden. Ik vraag je daarom dan ook beleefd om mij minstens 24u op voorhand een bericht te sturen indien je de afspraak niet zal kunnen nakomen. Indien je later dan 24u vooraf annuleert kan het helaas zo zijn dat ik de kosten in rekening moet brengen.

KvK nummer Praktijk Rijk: 74738836