Missie en Visie

​Als kinderwensconsulent geef ik psychosociale hulpverlening aan zowel vrouwen als mannen (koppels) die zwanger willen worden, moeilijk zwanger worden, zwangerschapsverlies doormaken of ongewild kinderloos zijn. Want kinderen ‘krijgen’ is zeker niet vanzelfsprekend. Soms weten mensen niet of ze überhaupt een kinderwens hebben. Sommige stellen raken moeilijk zwanger, andere krijgen te maken met een verlies. Dit kan een diepgaande impact hebben op diverse aspecten van het leven. Veel mensen ervaren deze fase dan ook als een zeer turbulente, emotioneel zware, soms ook vernederende periode vol stress. Hoe ga je nu om met deze storm aan emoties die dit vaak met zich meebrengt? Hoe hou je de weegschaal van draaglast en draagkracht in evenwicht? Hoe zorg je het beste voor jezelf? Voor je partner? Voor jullie relatie(s)?

Ik bied hierin psychosociale begeleiding, maar vooral ook extra steun en maak in de eerste plaats tijd om te luisteren. Gehoord worden, ervaringen delen, advies krijgen en gesteund worden is belangrijk. Ik geef daarin zowel individuele begeleiding als begeleiding aan stellen. We brengen meer orde in jouw/jullie gedachten door alle feiten en gevoelens op een rijtje te zetten. We zoeken naar een manier om om te gaan met opmerkingen, goedbedoelde adviezen en zwangerschapsaankondigingen uit de omgeving. Na een zwangerschapsverlies, hoe pril ook, werken we eraan om jouw ongeboren kindje een plek te geven.

Ik vind het belangrijk dat mensen met hun verhaal in een huiselijke en persoonlijke omgeving terecht kunnen. Daarom zullen de gesprekken bij mij thuis plaats vinden.

Praktijk Rijk
• Persoonlijke aandacht.
• Luisterend oor en klankbord.
• Laagdrempelig en kortdurend.
• Professioneel en betrokken.

Je hoeft dit pad niet alleen te bewandelen. Mijn wens is dat je er sterker door wordt. Jij bent uiteindelijk de sleutel tot een vruchtbaar leven, met of zonder kinderen.